Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Ταινίες κινούμενων σχεδίων για τον αυτισμό

 Το ίδρυμα Orange σε συνεργασία με τον Ισπανό καλλιτέχνη Miguel Gallardo παρουσιάζουν την "Ακαδημία των Ειδικών" και "Το ταξίδι της Μαρίας", δυο μικρού μήκους animation.

Η Ακαδημία των Ειδικών
"Η Ακαδημία των ειδικών" δείχνει με εναν απλό και ευχάριστο τρόπο τα ιδιαίτερα ταλέντα τα οποία πολλά παιδιά με αυτισμό έχουν και τα οποία δεν είναι πάντοτε κατανοητά σε όσους δεν τα γνωρίζουν. Αυτή η ταινία επιχειρεί να δώσει στο ευρύ κοινό μια καλύτερη ενημέρωση για τον αυτισμό στην κοινωνία.
Ελληνικοί υπότιτλοι: Λίλα Κοσσυβάκη.


"Το ταξίδι της Μαρίας"
Το ταξίδι της Μαρίας είναι ένα μικρό ταξίδι στο εσωτερικό κόσμο μίας εφήβου που έχει αυτισμό, ένα ταξίδι γεμάτο χρώμα, αγάπη, δημιουργικότητα και γνησιότητα, που αρχίζει με την κατανόηση από τη μεριά των γονέων της οι οποίοι βλέπουν την κόρη τους να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο, πριν πάρει την επιβεβαίωση της διάγνωσης: Αυτισμός .
Ελληνικοί υπότιτλοι Μαριλένα Μαδεμτζή.
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση:http://www.fundacionorange.es


Ο Κόσμος του Αυτισμού

Η Autism Speaks με την Ad Council και BBDO New York, δημιούργησαν μια νέα σειρά διαφημίσεων, στόχος των οποίων είναι να βοηθήσουν τους γονείς να αναγνωρίσουν τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού και να λάβουν αμέσως δράση. Τα σύντομα κινούμενα σχέδια αφηγούνται αληθινές ιστορίες παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.autismspeaks.org.



Τι είναι ο αυτισμός
Βίντεο από το Scottish Autism, που περιγράφει μέσα από ιστορίες διαφορετικών ατόμων τα χαρακτηριστικά των ατόμων με αυτισμό.


Α για τον Αυτισμό (1992)
Πολυβραβευμένο μικρό μήκους ντοκυμαντέρ του Tim Webb που αξίζει να το παρακολουθήσετε. Βασισμένο σε αληθινές εξομολογήσεις ατόμων με αυτισμό, δίνει μια ματιά στον κόσμο του αυτισμού με εικόνες, μουσική και λόγια όλα δημιουργημένα από άτομα με αυτισμό. Συγκεκριμένα, κάθε σχέδιο του φιλμ προέρχεται από ζωγραφιές ατόμων με αυτισμό. Η αφήγηση επίσης προέρχεται από άτομα στο φάσμα που αναλύουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Συμφώνησαν να συμμετέχουν στις συνεντεύξεις και να ηχογραφηθούν γνωρίζοντας ότι οι προσωπικές τους σκέψεις θα γίνουν το soundtrack του φιλμ. Η μουσική (πιάνο και φλάουτο) ηχογραφήθηκε από δυο αυτιστικούς μουσικούς.

Ειδικό Βραβείο από την UNESCO International Fund for the Promotion of Culture,
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Μόναχο 1995


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου